DR. Hamdi Turhan – EstetikEskişehir

TEMPORAL (ŞAKAK) DOLGUSU

TEMPORAL (ŞAKAK) DOLGUSU

Temporal (şakak) bölge, yüzün üst üçte birinde, alın bölgesinin her iki yan tarafındaki alanlardır. Bu bölge kemikler tarafından çevrelenen bir çukurdur.Yaşla birlikte çukur kemik tabanında çökme,derialtı yağ dokusunda erime,deride sarkma ve incelme olur. Zamanla şakakta bu değişikliklerle konkav bir görüntü olur ve çukurun ön sınırını oluşturan göz dış kemiği daha belirgin bir hale gelir. Kaşlar sağlıksız olarak ön plana çıkar. Şakaklardaki basıklık, göz çevresindeki kırışıklıkları daha belirgin hale getirir; göz kapaklarının yandan sarkmasına neden olur.

Şakaklarda Çökme Hangi Durumlarda Oluşur?

Şakak çökmesi, genellikle 40 yaşından sonra olmaya başlar. Oluşmasındaki en önemli etken genetik yatkınlıktır. Ayrıca hızlı kilo alıp verme ve diş sıkma problemi de şakak bölgesindeki çökmeyi artırır. Çabuk yaşlanma belirtileri gösteren kişilerde daha genç yaşlarda bu işlem uygulanabilir. Ameliyatsız şakak dolgu tedavisi için öncelikle bu alanlara lokal anestezik krem uygulanıp 20 dk beklenir. Lokal krem anestezisi kişinin ağrı hissini en az seviyeye indirir. Doktorun deneyimine göre iğne veya sivri uçlu olmayan kanüller ile dolgu uygulaması yapılır. Temporal bölge dolgusu daha genç bir görünüm sağlar.

Şakak Dolgusunun Kalıcılığı Ne Kadardır?

Şakak dolgusu tek seans yapılan ve oldukça kısa süren bir işlemdir. Kişinin memnuniyet durumuna göre, ek seansa gerek duyulursa, tekrar dolgu maddesi enjekte edilebilir. Dolgunun kalıcılık süresi kişinin yaşına, uygulanacak olan dolgu maddesinin çeşidine, kişinin metabolizması, sigara, alkol gibi bağımlılıklarına göre değişir. İşlemin kalıcılığı ortalama 12-18 aydır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Tüm Hakları Saklıdır. Dr. Hamdi Turhan - Estetik Eskişehir
WhatsApp chat